Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z porów i ryby"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 381
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 381
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 182
Składniki
Rybę przypraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Obtocz w mące i usmaż lub upiecz w piekarniku w folii aluminiowej. Pory pokrój w drobne talarki, wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki masła i dolej trochę wody. Dodaj sól, pieprz oraz maggi i duś na małym ogniu. Kiedy pory będą już miękkie, dodaj koperek i natkę pietruszki, a następnie dolej śmietankę i jeszcze chwilę podduś.
Rybę włóż do żaroodpornego naczynia, ułóż na niej pory. Na koniec posyp całość startym serem i włóż na 10-15 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekankę podawaj z ziemniakami lub ryżem. Smacznego!
<strong>Pani Anna Mika</strong>Źródło: Dobry Tydzień