Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z porów i ryby

Zapiekanka z porów i ryby

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Zapiekanka z porów i ryby"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę przypraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Obtocz w mące i usmaż lub upiecz w piekarniku w folii aluminiowej. Pory pokrój w drobne talarki, wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki masła i dolej trochę wody. Dodaj sól, pieprz oraz maggi i duś na małym ogniu. Kiedy pory będą już miękkie, dodaj koperek i natkę pietruszki, a następnie dolej śmietankę i jeszcze chwilę podduś.

  2. Rybę włóż do żaroodpornego naczynia, ułóż na niej pory. Na koniec posyp całość startym serem i włóż na 10-15 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekankę podawaj z ziemniakami lub ryżem. Smacznego!

  3. Pani Anna Mika

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń