Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 780
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 872
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 375
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2126
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 780
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 872
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 375
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2126
Składniki
Na osolony wrzatek wrzucić makaron i ugotować al dente. Odcedzić i wymieszać z 2 łyzkami oliwy.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zeszklić na pozostałej oliwie, wymieszać z makaronem, przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Boczek pokroić w cienkie plasterki a szynkę w plastry a potem paski.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na grubsze plasterki.
Na makaronie ułożyć warstwę szynki, pokryć ją plastrami pomidorów, a potem boczku. Całosć opruszyć grubo mielonym pieprzem.
Ser zetrzeć na tarce, posypać nim zapiekankę. Wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.