Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z ziemniakami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3017
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2114
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 809
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3017
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2114
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 809
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Obgotuj je w osolonej wodzie (maks. 10 min, żeby były półtwarde). Odcedź. Brukselkę zalej wrzątkiem, po kilku minutach odcedź. Mięso umyj, osusz, pokrój na 8 cienkich plastrów.
W rondlu rozpuść masło. Dodaj mąkę i podsmaż ją ok. 1 min. Zalej mlekiem i szybko zamieszaj, by nie powstały grudki. Dolej bulion i wymieszaj. Dopraw sos.
Formę posmaruj tłuszczem. Ułóż ziemniaki, poprzekładaj mięsem. Dodaj brukselkę oprósz solą, pieprzem i gałką. Zalej sosem i piecz 20 min w 175 °C.Źródło: Naj