Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna rozpływająca się w ustach zapiekanka z ziemniakami ,boczkiem, cebulką i serem.
Ziemniaki obieramy i gotujemy 20 min w osolonej wodzie. Studzimy i kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną masła. Układamy ziemniaki następnie plastry boczku, na połowie pokrojoną cebulkę na drugiej paprykę oraz starty ser. Układamy tak dwa razy i 3 warstwa to ziemniaczki.
W rondelku rozpuszczamy masło dodajemy make, oraz mleko i energicznie mieszamy trzepaczką. Gotujemy do momentu aż mleko osiągnie tak wysoką temperaturę że sos zacznie gęstnieć. Przyprawiamy wg gustu solą, pieprzem oraz gałką. Zalewamy zapiekankę sosem i posypujemy serem.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na termoobiegu przez 10 minut. Następnie przez 15 minut bez termoobiegu. Całość posypujemy świeżym szczypiorkiem. Zanim zapiekankę pokroimy odstawiamy ją na 10 minut.
Prosta zapiekanka układana warstwowo - z pachnącym beszamelem, pysznymi ziemn...
Odsłon: 18477
ostatnio testuję różne przepisy na bezmięsne kotlety, w tych akurat jest troc...
Odsłon: 4046
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 293
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3227
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1007
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 293
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3227
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1007
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy 20 min w osolonej wodzie. Studzimy i kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną masła. Układamy ziemniaki następnie plastry boczku, na połowie pokrojoną cebulkę na drugiej paprykę oraz starty ser. Układamy tak dwa razy i 3 warstwa to ziemniaczki.
W rondelku rozpuszczamy masło dodajemy make, oraz mleko i energicznie mieszamy trzepaczką. Gotujemy do momentu aż mleko osiągnie tak wysoką temperaturę że sos zacznie gęstnieć. Przyprawiamy wg gustu solą, pieprzem oraz gałką. Zalewamy zapiekankę sosem i posypujemy serem.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na termoobiegu przez 10 minut. Następnie przez 15 minut bez termoobiegu. Całość posypujemy świeżym szczypiorkiem. Zanim zapiekankę pokroimy odstawiamy ją na 10 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 116
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 197