Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z żółtym serem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2809
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2809
Składniki
Makaron gotuję i odcedzam. Mięso kroję w kostkę, oprószam solą i pieprzem, obsmażam na patelni.
Mięso, paprykę (pokrojoną w kostkę) i odcedzoną kukurydzę łączę z makaronem i przekładam do naczynia żaroodpornego.
Jajka roztrzepuję, dodaję kremówkę, sól i pieprz. Zalewam tym makaron, na wierzchu układam plastry sera, posypuję ziołami. Piekę 35 min w temp. 180oC.
55 min • Porcja 340 kcal • Przepis na 2-3 porcje.
Tylko 1,60 gr za porcję.Źródło: Kobieta i życie