Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
Ziemniaki oraz marchew obierz, pokrój w plasterki i gotuj 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedź.
Na tłuszczu przesmaż pokrojony boczek, a po chwili wrzuć posiekaną cebulę. Smaż , stale mieszając, żeby nie przywarły.
3. Ugotowane ziemniaki i marchew ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Pokryj je chrupiącym boczkiem i zeszkloną cebulką, a następnie posyp solą, pieprzem, papryką i imbirem. Na wierzch rozłóż kolejną warstwę ziemniaków.
Tak przygotowaną zapiekankę oprósz startym żółtym serem, polej żółtkami wymieszanymi ze śmietaną i upiecz w gorącym piekarniku.Źródło: Telemax