Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3681
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34206
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1522
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3681
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34206
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1522
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Składniki
Ziemniaki oraz marchew obierz, pokrój w plasterki i gotuj 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedź.
Na tłuszczu przesmaż pokrojony boczek, a po chwili wrzuć posiekaną cebulę. Smaż , stale mieszając, żeby nie przywarły.
3. Ugotowane ziemniaki i marchew ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Pokryj je chrupiącym boczkiem i zeszkloną cebulką, a następnie posyp solą, pieprzem, papryką i imbirem. Na wierzch rozłóż kolejną warstwę ziemniaków.
Tak przygotowaną zapiekankę oprósz startym żółtym serem, polej żółtkami wymieszanymi ze śmietaną i upiecz w gorącym piekarniku.Źródło: Telemax