Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ,pożywna ,syta i bardzo dobra
Naczynie żaroodporne ,deska do krojenia, nóż, garnek,patelnia
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1076
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1076
Składniki
Ziemniaki ugotuj al dente pokrój w sredniej grubości plastry, kiełbasę pokroj w plasterki , jajka ugotuj na twardo i pokrój w plasterki, cebulę pokrój w piórka i podsmaż na zloty kolor na odrobinie oleju. na dnie naczynia zaroodpornego ułóż : ziemniaki, kiełbasę , na nią cebulę podsmazoną i na cebulę warstwa ziemniaków. Każdą warstwę ziemniaków posól i popieprz . Przygotuj sos ziołowy do zapiekanki: Śmietanę zamięszaj z odrobiną wody dodaj pół łyzki maki przennej , zioła prowsansalskie , bazylię ,majeranek i doprowadz do zagrzania. Jak sos się zagesci polej zapiekankę i zapiecz około 40 min całość . do sosu można dodać jedna kostkę rosołową. Smacznego.