Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla całej mojej rodziny się spodobała.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 440
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 82
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2679
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 715
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 440
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 82
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2679
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 715
Składniki
Ziemniaki odcedzamy, studzimy, kroimy w plastry. Pora kroimy w półtalarki, cebulę w piórka,a pieczarki kroimy w półplasterki. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy rozdrobnione warzywa, dodajemy odrobinę soli. Pora z cebulą i pieczarkami smażymy 5-7 minut.
Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy 1 łyżkę oleju, układamy plasterki ziemniaków, które posypujemy czosnkiem pokrojonym w drobną kosteczkę. Ziemniaki przykrywamy smażonymi warzywami. Całość zalewamy jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem,na wierzchu układamy plastry sera.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut, następnie obniżamy temperaturę na 150 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Smacznego!