Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla całej mojej rodziny się spodobała.
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 992
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30513
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 992
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30513
Składniki
Ziemniaki odcedzamy, studzimy, kroimy w plastry. Pora kroimy w półtalarki, cebulę w piórka,a pieczarki kroimy w półplasterki. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy rozdrobnione warzywa, dodajemy odrobinę soli. Pora z cebulą i pieczarkami smażymy 5-7 minut.
Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy 1 łyżkę oleju, układamy plasterki ziemniaków, które posypujemy czosnkiem pokrojonym w drobną kosteczkę. Ziemniaki przykrywamy smażonymi warzywami. Całość zalewamy jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem,na wierzchu układamy plastry sera.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut, następnie obniżamy temperaturę na 150 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Smacznego!