Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulgur, nasza ulubiona kasza. Tutaj w wersji fusion…czyli co się pod rękę nawinie, choć wszystko było przemyślane. Wyszło mega pysznie, nawet lepiej, niż się tego spodziewaliśmy.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18976
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19786
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18976
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19786
Składniki
Kaszę gotujemy na sypko. Soczewicę płuczemy, osączamy z wody. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ser kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w kostkę. Pomidory kroimy na paski. Oliwki kroimy na pół. Wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Oliwę miksujemy z posiekaną natką i przyprawą. Polewamy kaszę i zapiekamy 25 min w temperaturze 190°C. Przed podaniem ponownie mieszamy.