Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekany bulgur z fetą

Zapiekany bulgur z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2260 Ocena: 49833

Dodano:

Odsłon: 2000

Bulgur, nasza ulubiona kasza. Tutaj w wersji fusion…czyli co się pod rękę nawinie, choć wszystko było przemyślane. Wyszło mega pysznie, nawet lepiej, niż się tego spodziewaliśmy.

Składniki

  • 100 g kaszy bulgur
  • 1 mała puszka soczewicy
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 100 g sera feta
  • 150 g drobiowej szynki konserwowej
  • 4 pomidory suszone z zalewy
  • 10 czarnych oliwek
  • 50-60 ml oleju z orzechów włoskich
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka przyprawy do sałatek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekany bulgur z fetą

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy na sypko.
    Soczewicę płuczemy, osączamy z wody.
    Kukurydzę osączamy z zalewy.
    Ser kroimy w kostkę.
    Szynkę kroimy w kostkę.
    Pomidory kroimy na paski.
    Oliwki kroimy na pół.
    Wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Oliwę miksujemy z posiekaną natką i przyprawą. Polewamy kaszę i zapiekamy 25 min w temperaturze 190°C.
    Przed podaniem ponownie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 26 października 2017 Bulgur <3 <3 <3
Ach! Jakie smakowite połączenie!
I znowu wieczorem mi to robisz! ;) Pycha! :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń