Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, soczyste żeberka plus fasolka tworzą idealny duet.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Żeberka pokroiłem na kawałki z jedną kostką. Paprykę wymieszałem z mąką, obtoczyłem w mieszance żeberka i kilka minut podsmażyłem. Następnie przełożyłem je na patelnię do duszenia i zalałem wodą. Dodałem warzywa i przyprawy (bez cebuli i fasolki) dusiłem około godziny.
Cebulę pokroiłem w talarki, podsmażyłem na patelni i dodałem do żeberek razem z 3 garściami fasolki szparagowej. Dusiłem jeszcze około 0,5 godziny. Sprawdzałem miękkość zarówno żeberek jak i fasolki, podany czas jest orientacyjny.
Powstały sos zagęściłem mąką, zabieliłem śmietaną i posypałem natką z pietruszki.