Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka duszone z warzywami"
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10879
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2328
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10879
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2328
Składniki
Żeberka pokrój na małe kawałki. Posmaruj musztardą, keczupem, odłóż w zimne miejsce na jedną noc. Łyżkę oleju rozgrzej na patelni, żeberka obtocz w mące, smaż z obu stron, odkładaj na talerz. Gdy usmażysz wszystkie, wlej łyżkę oleju do rondelka, włóż żeberka, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, posyp kminkiem, solą, pieprzem, dodaj marchewkę, zalej wrzątkiem, by mięso było w 3/4 przykryte, duś na małym ogniu przez 45 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, groszek. Duś jeszcze 15 minut. Podawaj z ziemniakami ryżem lub chlebem.
CZAS: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień