Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka duszone z warzywami"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 149
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 280
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 47
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 10
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 149
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 280
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 47
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 10
Składniki
Żeberka pokrój na małe kawałki. Posmaruj musztardą, keczupem, odłóż w zimne miejsce na jedną noc. Łyżkę oleju rozgrzej na patelni, żeberka obtocz w mące, smaż z obu stron, odkładaj na talerz. Gdy usmażysz wszystkie, wlej łyżkę oleju do rondelka, włóż żeberka, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, posyp kminkiem, solą, pieprzem, dodaj marchewkę, zalej wrzątkiem, by mięso było w 3/4 przykryte, duś na małym ogniu przez 45 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, groszek. Duś jeszcze 15 minut. Podawaj z ziemniakami ryżem lub chlebem.
CZAS: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień