Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka duszone z warzywami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Żeberka pokrój na małe kawałki. Posmaruj musztardą, keczupem, odłóż w zimne miejsce na jedną noc. Łyżkę oleju rozgrzej na patelni, żeberka obtocz w mące, smaż z obu stron, odkładaj na talerz. Gdy usmażysz wszystkie, wlej łyżkę oleju do rondelka, włóż żeberka, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, posyp kminkiem, solą, pieprzem, dodaj marchewkę, zalej wrzątkiem, by mięso było w 3/4 przykryte, duś na małym ogniu przez 45 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, groszek. Duś jeszcze 15 minut. Podawaj z ziemniakami ryżem lub chlebem.
CZAS: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień