Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest wyjątkowo smaczny i delikatny.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Przy zakupie żeberek pasków z płatem mięsa na jeden kilogram przypadnie 8 żeberek. Pokroiłam żeberka na porcje.
Żeberka oprószyłam mąką i na smalcu obsmażyłam na rumiano. Potem przełożyłam je do garna z litrem gotującej się wody.
Na tej samej patelni podsmażyłam obrane i pokrojone warzywa. Dodałam je potem do duszących się żeberek. Gotowania będzie półtorej godziny.
Pod koniec gotowania sprawdziłam czy mięso jest miękkie, ale nie powinno się rozpadać, doprawiłam sos solą i pieprzem, zagęściłam go podprażoną mąką i na koniec dodałam dwie łyżki octu i łyżkę cukru. Tak kiedyś doprawiano podstawowe sosy. Sos z tymi dodatkami jest zaskakująco delikatny i wyjątkowo smaczny, często wspominałam go z czasów dzieciństwa. Smacznego :)