Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest wyjątkowo smaczny i delikatny.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 138
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 138
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Przy zakupie żeberek pasków z płatem mięsa na jeden kilogram przypadnie 8 żeberek. Pokroiłam żeberka na porcje.
Żeberka oprószyłam mąką i na smalcu obsmażyłam na rumiano. Potem przełożyłam je do garna z litrem gotującej się wody.
Na tej samej patelni podsmażyłam obrane i pokrojone warzywa. Dodałam je potem do duszących się żeberek. Gotowania będzie półtorej godziny.
Pod koniec gotowania sprawdziłam czy mięso jest miękkie, ale nie powinno się rozpadać, doprawiłam sos solą i pieprzem, zagęściłam go podprażoną mąką i na koniec dodałam dwie łyżki octu i łyżkę cukru. Tak kiedyś doprawiano podstawowe sosy. Sos z tymi dodatkami jest zaskakująco delikatny i wyjątkowo smaczny, często wspominałam go z czasów dzieciństwa. Smacznego :)