Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest wyjątkowo smaczny i delikatny.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5004
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4852
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44929
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 554
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5004
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4852
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44929
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 554
Składniki
Przy zakupie żeberek pasków z płatem mięsa na jeden kilogram przypadnie 8 żeberek. Pokroiłam żeberka na porcje.
Żeberka oprószyłam mąką i na smalcu obsmażyłam na rumiano. Potem przełożyłam je do garna z litrem gotującej się wody.
Na tej samej patelni podsmażyłam obrane i pokrojone warzywa. Dodałam je potem do duszących się żeberek. Gotowania będzie półtorej godziny.
Pod koniec gotowania sprawdziłam czy mięso jest miękkie, ale nie powinno się rozpadać, doprawiłam sos solą i pieprzem, zagęściłam go podprażoną mąką i na koniec dodałam dwie łyżki octu i łyżkę cukru. Tak kiedyś doprawiano podstawowe sosy. Sos z tymi dodatkami jest zaskakująco delikatny i wyjątkowo smaczny, często wspominałam go z czasów dzieciństwa. Smacznego :)