Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne żeberka zrobione w marynacie musztardowej, duszone z cebulką, podane z ziemniakami okraszonymi cebulką oraz z sałatką z pomidorów.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5677
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34584
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5677
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34584
Składniki
Z podanych składników robimy marynatę, wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na minimum 30 minut, żeby składniki się połączyły. Wymyte kawałki żeberek nacieramy marynatą i odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i smażymy żeberka z obu stron na rumiany kolor.
Rumiane żeberka delikatnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie kroimy w pół plastry cebulę i gotujemy ziemniaki. Gdy mięso w żeberkach będzie miękkie to dodajemy cebulę i już bez przykrycia smażymy żeby troszkę odparować wodę i zeszklić cebulę.
Gotowe kawałki żeberek podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi powstałym sosem z cebulką, oraz z sałatką zrobioną z pomidorów, cebulki, doprawionej solą i ziołowym pieprzem oraz naturalnym jogurtem. Smacznego !!!