Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone wstążki z pieczarkami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1869
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1741
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 107
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1869
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1741
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 107
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Składniki
45 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 3,70 zł • Przepis na 3 porcje
Filet z kurczaka płuczę, osuszam, nacieram przyprawami i oliwą, odstawiam na ok. 2 godz. Następnie piekę mięso 20-25 min w temp. 220oC.
Pieczarki myję, obieram, kroję w plasterki, smażę je na maśle. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, odcedzam.
Upieczony filet kroję w małe kawałki albo paski, wrzucam razem z pieczarkami na gorącą patelnię z kilkoma łyżkami oliwy lub oleju. Chwilę podgrzewam, dodaję makaron, podsmażam, mieszam z pesto. Posypuję drobno posiekaną natką pietruszki, delikatnie mieszam i przekładam na półmisek. Podaję gorące.
<strong> Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>Źródło: Kobieta i życie