Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone wstążki z pieczarkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
45 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 3,70 zł • Przepis na 3 porcje
Filet z kurczaka płuczę, osuszam, nacieram przyprawami i oliwą, odstawiam na ok. 2 godz. Następnie piekę mięso 20-25 min w temp. 220oC.
Pieczarki myję, obieram, kroję w plasterki, smażę je na maśle. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, odcedzam.
Upieczony filet kroję w małe kawałki albo paski, wrzucam razem z pieczarkami na gorącą patelnię z kilkoma łyżkami oliwy lub oleju. Chwilę podgrzewam, dodaję makaron, podsmażam, mieszam z pesto. Posypuję drobno posiekaną natką pietruszki, delikatnie mieszam i przekładam na półmisek. Podaję gorące.
<strong> Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>Źródło: Kobieta i życie