Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczki parowane następnie opiekane na patelni .
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj ( dobierz wielkością , wtedy w tym samym czasie się uparują) , nie obieraj . W garnku do gotowania na parze uparuj je do miękkości . Sprawdź patyczkiem czy są miękkie , nie mogą być rozgotowane . Wystudź .
Jeśli nie masz garnka do gotowania użyj zwykłego garnka ,który masz w swojej kuchni . Do garnka nalej wody tyle aby sitko czy cedzak (używaj metalowych )nie było zanurzone w wodzie , włóż umyte ziemniaki , przykryj .
Na patelni rozpuść tłuszcz lub wlej olej (według uznania) , ułóż pokrojone na połówki ziemniaki, posyp przyprawą do ziemniaków , solą . Usmaż .
Jeśli nie masz gotowej przyprawy do ziemniaków użyj tych , które masz w kuchni : sól + słodka papryka , sól + pieprz , kminek mielony , czosnek w proszku (według uznania)