Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy angielskie Wincentyny Zawadzkiej"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 869
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 869
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Mięso wybić mocno tłuczkiem, włoszczyznę starannie umyć i obrać.
Mięso i jarzyny ułożyć ciasno w niewielkim garnku, posolić, zalać niewielką ilością wody, tak by je ledwo przykryła.
Gotować do miękkości, uważając jednak, by mięsa nie rozgotować.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Śmietanę, masło i cebulę gotować bez przykrycia na małym ogniu – mieszając, by sos się nie przypalił – aż cebula się rozgotuje, a sos zgęstnieje.
Mięso pokroić w szerokie zrazy, ułożyć rzędem na żaroodpornym półmisku, przesypując pieprzem i imbirem i podlewając sosem.
Całość zapiec krótko w piekarniku.Źródło: Życie na Gorąco Retro