Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy wieprzowe z chlebem żytnim

Zrazy wieprzowe z chlebem żytnim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16042

Dodano:

Odsłon: 1309

Jedna z tradycyjnych potraw mięsnych (zaraz obok schabowego, kotletów mielonych czy bitek).

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na plastry i rozbić, posolić, posypać pieprzem i odstawić na chwilę. Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, wymieszać z pokruszonym chlebem, wbić jajo i wymieszać. Następnie ułożyć farsz na rozbite mięso, zawinąć , formować zrazy i spinać wykałaczkami.

  2. Rozgrzać tłuszcz na patelni, obrumienić zawinięte mięso, wlać bulion i dusić do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń