Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wołowe w aksamitnym sosie"
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Składniki
Umyte i osuszone mięso rozbij przez folię na jak najcieńsze plastry.
Podgrzybki i oczyszczone pieczarki pokrój na kawałki. Cebule pokrój w kosteczkę. Zeszklij na oleju cebule, dodaj grzyby, podsmaż, podlej małą ilością wody i podduś ok. 10 min. 1/4 odłóż na sos. Resztę dobrze dopraw solą i pieprzem. Zestaw z ognia, wsyp natkę. Dołóż roztrzepane jajko i energicznie wymieszaj.
Rozłóż farsz wzdłuż dłuższego boku mięsa i ściśle zwiń. Zepnij wykałaczkami i cienko obtocz w mące. Obsmaż ze wszystkich stron.
Odłożone grzyby z cebulą włóż do rondla, zalej bulionem, włóż obsmażone zrazy. Duś do miękkości. Sos dopraw, zagęść mąką i ew. śmietaną.Źródło: Kobieta i życie