Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z karkówki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2809
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2809
Składniki
Mięso kroję w plastry i rozbijam. Oprószam je solą, pieprzem i majerankiem.
Cebule obieram, kroję w piórka. Połowę cebuli szklę na patelni i mieszam z żurawiną. Nakładam podsmażoną cebulę na plastry mięsa, zwijam je i każdy spinam wykałaczką.
Zrazy oprószam mąką i obsmażam na patelni z pozostałą cebulą. Przekładam wszystko do garnka, wlewam 1/2 szklanki wody, doprowadzam do wrzenia. Zmniejszam ogień, dodaję bulionetkę i duszę mięso, aż będzie miękkie.Źródło: Kobieta i życie