Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z karkówki"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Mięso kroję w plastry i rozbijam. Oprószam je solą, pieprzem i majerankiem.
Cebule obieram, kroję w piórka. Połowę cebuli szklę na patelni i mieszam z żurawiną. Nakładam podsmażoną cebulę na plastry mięsa, zwijam je i każdy spinam wykałaczką.
Zrazy oprószam mąką i obsmażam na patelni z pozostałą cebulą. Przekładam wszystko do garnka, wlewam 1/2 szklanki wody, doprowadzam do wrzenia. Zmniejszam ogień, dodaję bulionetkę i duszę mięso, aż będzie miękkie.Źródło: Kobieta i życie