Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest tutaj ktoś taki jak ja co nie wyobraża sobie życia bez masła orzechowego? A może są amatorzy kuchni indyjskiej, zwłaszcza bogatego curry? Jeśli tak, to ten przepis sprawi, że wylecicie z butów. Przepis jest bardzo praktyczny, gdyż niezjedzona zupa może posłużyć jako sos do mięs, ziemniaków itp. Masło orzechowe to bardzo uniwersalny produkt kulinarny. Słodko-słony-kremowy smak nadaje potrawom jedwabistości i egzotycznego akcentu. Przepis w sam raz na jesień. Sycący, rozgrzewający, poprawiający humor! Spróbujcie sami!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Składniki
Ćwiartki z kurczaka myjemy i przesmażamy na oleju z obu stron aż zbrązowieją. Usuwamy kurczaka i wrzucamy posiekane w kostkę warzywa. Krótko smażymy. Zalewamy ok. 1,5 l wody, dodajemy kurczaka, dodajemy łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę cynamonu, pieprz, sól i gotujemy ok. 20-30 minut. Pod koniec odlewamy do odrębnego naczynia trochę wywaru i mieszamy z masłem orzechowym. Mieszamy aż masło się rozpuści całkowicie. Wszystko z powrotem dodajemy do zupy. Podawać z ryżem, szczyptą zieleniny i pokruszonymi orzechami.