Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 136
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 136
Składniki
Włoszczyznę oraz cebulę obierz i drobno pokrój. Włóż do garnka, zalej wodą i dodaj liść laurowy, ziarenka pieprzu, ziela angielskiego oraz sól. Gotuj godzinę na małym ogniu.
Zupę przecedź, a do wywaru dodaj zakwas, po czym zagotuj. Następnie dolej śmietanę zmiksowaną z mąką. Przypraw do smaku solą i majerankiem.
Ugotowane na twardo jajka przekrój na po łówki lub ćwiartki.
Kiełbasę pokrojoną w plasterki przesmaż na niewielkiej ilości oleju.
Wlej żurek do talerzy. Do każdej porcji włóż kiełbasę i jajka. Udekoruj zupę natką pietruszki.Źródło: Kurier TV