Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek z jajkiem i kiełbasą"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9905
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1682
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 626
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3796
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9905
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1682
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 626
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3796
Składniki
Kiełbasę wrzuć do wrzątku, dodaj ząbek czosnku, liść laurowy, obraną włoszczyznę i cebulkę. Dopraw solą oraz pieprzem i gotuj ok. 20 minut.
Odcedź wywar i włóż do niego pokrojone w paski pieczarki. Dolej zakwas wymieszany ze śmietaną i gotuj kolejne 10 minut.
Rozlej zupę do miseczek. Umieść w nich kawałki kiełbasy i ugotowanego jajka.
Maria Koper z KoronowaŹródło: Super TV