Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek z jajkiem i kiełbasą"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 264
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1183
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 264
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1183
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Kiełbasę wrzuć do wrzątku, dodaj ząbek czosnku, liść laurowy, obraną włoszczyznę i cebulkę. Dopraw solą oraz pieprzem i gotuj ok. 20 minut.
Odcedź wywar i włóż do niego pokrojone w paski pieczarki. Dolej zakwas wymieszany ze śmietaną i gotuj kolejne 10 minut.
Rozlej zupę do miseczek. Umieść w nich kawałki kiełbasy i ugotowanego jajka.
Maria Koper z KoronowaŹródło: Super TV