Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i efektowny deser w pucharkach.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 148
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 148
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Składniki
3 szklanki mleka wlać do garnka, dodać 4 łyżki cukru i zagotować. Do drugiego naczynia wlać 1 szklankę mleka i wsypać budynie. Dokładnie wymieszać. Wlać do gotującego się mleka w garnku i ugotować budyń. Przykryć folią i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder wymieszany z fixem do śmietany. Jedną szprycę cukierniczą napełnić budyniem, a drugą śmietanę. Do wysokich pucharków nakładać kolejno: budyń, wiśnie, śmietanę, wiśnie, budyń. Udekorować śmietaną i wisienką.