Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę przesiać do naczynia ,wrzucić drożdże,dodać odrobinę cukru i połowę filiżanki mleka,
przysypać niewielka ilością maki. Wymieszać widelcem i odstawić zaczyn na 20minut w ciepłe miejsce
W rondelku rozpuścić tłuszcz połączyć z pozostałym cukrem,sola,otarta skórka i jajkami .Dodać z mlekiem do do zaczynu i wyrobić gładkie ciasto.
Dodać rodzynki wlać ciasto na natłuszczoną formę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i upiec przez około 40 min