Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
• na 10 sztuk •: 35 min (bez czasu chłodzenia) •Sztuka: 285 kcal •Cena sztuki: ok. 2 zł.
Borówki przebierz, umyj, osusz. Żelatynę wymieszaj z ok. 1/3 szkl. zimnej wody. Odstaw, aby spęczniała. Serek mascarpone zmiksuj z twarogiem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz kwaśną śmietanę.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając ją na małym płomieniu. Kiedy żelatyna przestygnie, dodaj ją do masy serowej, dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Delikatnie połącz ją z masą serową. Kiedy całość zacznie tężeć, wsyp 2/3 owoców. Wymieszaj. Masę rozlej do 10 foremek na babeczki lub do salaterek. Wstaw do lodówki na ok. 4 godziny. Gotowe babeczki wybij na talerzyki, udekoruj listkami mięty i resztą owoców.Źródło: Naj