Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki truskawkowe z musem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
ok. 30 minut • Porcja ok. 240 kcal • Koszt porcji ok. 1,90 zł • Przepis na ok. 6 porcji
Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i fixem do bitej śmietany.
Trzy umyte i osuszone truskawki drobno pokrój i dokładnie rozetrzyj z serkiem mascarpone. Truskawkowo-serową masę połącz z ubitą śmietaną.
Umyte i osuszone truskawki pokrój wzdłuż w dość cienkie plasterki. Wyłóż nimi na zakładkę całe wnętrze filiżanek. Napełnij je musem serowo-truskaw kowym. Delikatnie wyrównaj powierzchnię.
Z blatu biszkoptowego wytnij kółka o średnicy filiżanki. Do każdej włóż po biszkoptowym kółeczku, lekko dociskając. Filiżanki wstaw na kilka godzin do lodówki.
Schłodzony deser wyjmij na talerzyki, delikatnie okrajając obrzeże filiżanki i pukając w dno.
Można również przygotować lżejszy mus truskawkowy – bez bitej śmietany. Rozpuść w wodzie galaretkę truskawkową według przepisu. Wystudzoną, ale jeszcze płynną wlej do 25 dag serka mascarpone i miksuj do uzyskania jednolitej puszystej konsystencji. Możesz dodać drobno pokrojone truskawki i wymieszać. Odstaw do lodówki do stężenia.Źródło: Kobieta i życie