Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z winogronami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Składniki
Winogrona umyj, osusz, oderwij od gałązek. Potem pokrój na połówki i wyjmij widelcem pestki. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, domieszaj maślankę. Ucieraj i porcjami wsypuj mąkę z dodatkami. Następnie wlej stopione masło. Dodaj skórkę cytrynową i winogrona. Wymieszaj ciasto łyżką.
W zagłębienia formy na muffinki włóż papierowe foremki. Posmaruj je masłem. Łyżką nałóż ciasto, napełniając foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 30 minut.Źródło: Tina