Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Składniki
Jak przyżądzić Lukier? 1,1/2 szkl. Cukru pudru > Wszystkie składniki 3 łyżki wrzątku > dokładnie 1 łyżka soku z cytryny> zmieszać! Wykonanie: - żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. - dodać mąke, proszek do piecz., Cukier wan., Olej - dodać ubitą pianę z białek - ciasto podzielić na cztery części - do jednej dodać kisiel cytrynowy, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel wiśniowy, do czwartej mak. Ciato wkładać do wąskiej, podłużnej blaszki według powyższej kolejności. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godz. w temp. 170­''''''''''''''''C