Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka świąteczna. Nowy sposób przygotowania zachwyci nawet najbardziej zatwardziałych, przyzwyczajonych do babcinych przepisów.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Masło ucierać, dodając kolejno żółtka i 10 dag cukru.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Białka ubić z pozostałym cukrem i połączyć z masą.
Ciasto podzielić na 3 części: do 1. dodać czekoladę, do 2. orzechy i mleko, do szafran wymieszany z likierem.
Do foremki wkładać w odwrotnej kolejności. Piec 30-40 min w temp. 175°C.