Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza Pavlova z borówkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania powoli dodawaj cukier, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia – staraj się uformować w miarę zgrabny okrąg (możesz go sobie narysować).
Bezę wstaw do piekarnika o temperaturze 150 stopni i pozostaw tam na 1,5 godziny. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw bezę w środku do całkowitego wystygnięcia.
Mascarpone ubij ze śmietanką, dodaj cukier waniliowy. Bezę przełóż na talerz lub paterę. Wyłóż na nią masę śmietanową, udekoruj owocami i miętą. Bezy „nie lubią” lodówek, więc najlepiej zjeść deser od razu! (żółtka, które zostaną, możesz wykorzystać do przygotowania creme brulée).Źródło: Show