Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne trufle z daktyli bez mąki i cukru.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Składniki
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 30 minut. Sezam prażyć na suchej patelni przez 2-3 minuty, ciągle mieszając żeby się nie przypalił i zmielić za pomocą młynka np. do kawy. Daktyle odsączyć i zblendowć na gładką masę, dodać sezam, mąkę kokosową, orzechy, cynamon, kakao i powidła. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gęstej, lepkiej masy. Jeżeli masa okaże się zbyt sucha, można dodać jeszcze powideł. Z gotowej masy formować małe kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych i włożyć do papilotek. Tak przygotowane trufle schłodzić przez minimum 1 godzinę.