Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
na spód posiekaj, zagnieć. Uformuj kulę, owiń ją folią. Ciasto włóż do lodówki na 30 minut, potem cienko rozwałkuj. Formę posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.
Cytryny wyszoruj. Zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Sok i skórkę zagotuj z cukrem i 1/2 szkl. wody. 2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszaj z odrobiną wody. Wlej do syropu. Gotuj minutę. Masę połącz z masłem i żółtkami.
Białka ubij z cukrem pudrem i resztą mąki zie mniaczanej. Na kruchym spo dzie rozsmaruj krem, nałóż bezę. Piecz 20 min w 180 st.Źródło: Tina