Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli symbol słusznie minionych czasów ;) Ale smakuje wciąż tak samo świetnie :)
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Składniki
Cukier, masło, mleko i 1 łyżkę kakao umieszczam w garnku i rozpuszczam. Następnie odstawiam do przestygnięcia. Mleko w proszku i 2 łyżki kakao mieszam i dodaję powoli do przestudzonej masy, cały czas mieszając. Ciasteczka kruszę, śliwki kroję. Wszystkie dodatki dosypuję do masy i mieszam. Masę przekładam do foremki (22 cm x 11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (jeśli foremka jest silikonowa, wystarczy przesmarować ją odrobiną oleju i nie ma potrzeby wykładania papierem do pieczenia). Masę wyrównuję i wkładam do lodówki na 12 godzin. Blok czekoladowy gotowy. Teraz mogę wyciągnąć go z foremki i kroić w plastry. Smacznego