Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brazylijskie ciasto kokosowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Kukurydzę osącz, przelej zimną wodą. Zmiksuj. Wlewaj stopniowo mleko skondensowane, miksując. Wbij jajka, utrzyj. Dodaj przesiane mąki i wiórki kokosowe, wymieszaj. Dodaj masło i proszek do pieczenia, wymieszaj.
Ciasto przelej do formy. Piecz ok. 45 minut w 180°C. Ostudź.
Bardzo smaczne ciasto, konsystencją przypominające babkę. Wiórki kokosowe stanowią idealny do niego dodatek. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie