Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyniowy przekładaniec"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 73
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 73
Składniki
Budynie przygotowuję wg przepisu na opakowaniu, dodaję żelatynę, mieszam i studzę.
Na spodzie formy układam herbatniki, nakładam 1/3 masy budyniowej i pokrojone banany, znów: herbatniki, 1/3 masy i pokrojone truskawki.
Układam ostatnią warstwę ciastek, masy i truskawki. Zalewam je tężejącą galaretką. Dobrze schładzam.
Prosty, nie wymaga pieczenia a znika z talerzy w szybkim tempie. Anita Okulicz z BydgoszczyŹródło: Kobieta i życie