Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka z masłem orzechowym z odrobiną czekolady to fajny pomysł na coś małego do kawy
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Masło ucieram z masłem orzechowym i dwoma rodzajami cukru. Dodaję jajka i miksuję. Mąkę przesiewam, dodaję do niej sól i sodę, a następnie całość wsypuję do masy orzechowej. Mieszam delikatnie łopatką do połączenia się składników. Z ciasta formuję kulki o wielkości ok. 3 cm. Kulki delikatnie spłaszczam i układam na blaszce zostawiając około 2,5 cm odstępu pomiędzy kulkami. Na wierzch każdego ciasteczka kładę ½ kostki czekolady. Ciasteczka piekę w temperaturze 170 stopni przez 15-18 minut. Ciasteczka z masłem orzechowym gotowe. Smacznego