Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w oryginalnej wersji z lukrem, u mnie z bitą śmietaną i owocami. Przepis znaleziony kiedyś na smakerze, by ''edytek''''. Z przepisu wychodzi ok 15 ciastek.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
Jajka ubić z mlekiem i dodawać kolejno mąkę, cukier, amoniak i ostudzoną margarynę.
Ciastka układać na blasze w dużej odległości ( po 2 łyżki ciasta na jedno ciastko, ja robiłam po 4 ciastka na jedno pieczenie). Piec przez 15 min w temp 160*C.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, ułożyć ją na ciastka, udekorować owocami (w przypadku dekorowania ciastek lukrem, smarować po płaskiej stronie).