Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, słodkie, mocno pomarańczowe, świetne do herbaty lub popołudniowej kawy......
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Składniki
W dużej misce wymieszać cukier, olej i jajka. Dodać skórkę i sok z pomarańczy.
Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masę dokładnie wymieszać, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę o wymiarach 24x30 cm włożyć papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić schłodzone ciasto.
Ciasto obficie posypać cukrem pudrem. Ostrym nożem zrobić dwa głębokie nacięcia wzdłuż i trzy w poprzek, robiąc w ten sposób 12 ciastek. W każde ciastko, po przekątnej wcisnąć pasek skórki pomarańczowej.
Blachę włożyć do piekarnika. Piec przez około 15-20 minut.