Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ciasta drożdżowego, można stworzyć niesamowite desery. Wszystko zależy od tego, jakich dodatkowych składników użyjesz. Wystarczy trochę wyobraźni i na twoim stole ląduje niesamowite ciasto do kawy. Do ciasta użyłam dżemu brzoskwiniowego, żeby dodać smaku.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Składniki
1. Mleko rozgrzać, masło rozpuścić, czereśnie umyć oraz wydrylować pestki. drożdże rozkruszyć do miski, dodać jedną łyżkę mąki, jedną łyżkę cukru i połowę szklanki mleka. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
2. Trzy całe jajka i sześć żółtek utrzeć mikserem z 1 ½ szklanki cukru.
3. Do miski wsypać mąkę, wlać pozostałe mleko, rozpuszczoną margarynę, masę jajeczną oraz wyrośnięty rozczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
4. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować i nałożyć po całej powierzchni dżem oraz czereśnie.
5. Następnie zrolować, pokroić (około 10 cm) i ułożyć na blasze krojoną częścią w górę. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego.