Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych sezonowych wypieków bo z owocami.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Do miski wsypać przesianą mąkę zrobić dołek wsypać cukier, rozkruszyć drożdże, wlać ciepłe mleko poczekać aż drożdże zaczną pracować wówczas lekko wymieszać dodać roztrzepane jajka i masło. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką aż ciasto będzie odchodziło od brzegów,następnie przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. W czasie rośnięcia ciasta z podanych składników zrobić kruszonkę i wstawić ją do lodówki. Przygotować wiśnie . Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
Blachę /35-45 cm/wyłożyć papierem do pieczenia na to ciasto/zmoczyć dłonie w ciepłej wodzie/wyrównać powierzchnię,wyłożyć wiśnie i posypać kruszonką .Odstawić na ok.30 min.aby ciasto "ruszyło" Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok.45 minut.Można wierzch posypać cukrem pudrem bo jak wiadomo wiśnie to kwaśne owoce. SMACZNEGO -------------------