Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche, jogurtowe z masą budyniową. Ciasto ze śliwkami i kruszonką migdałową, bardzo pyszne.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
ciasto- Zmiksować margarynę z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i miksować dodając też jogurt.Rozsmarować na blaszkę 30 x 40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać tartą bułką. Ułożyć połówki śliwek i posypać cukrem.
masa-Na mleku ugotować budyń z cukrem. Lekko przestudzić, dodać rozkłócone jajka i wylać na śliwki. kruszonka-Wszystkie składniki rozkruszyć w palcach i rozsypać na cieście.
Piec ok. 60 min. w 175 * C.
Po przestygnięciu polać roztopioną czekoladą w esy-floresy.