Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i tanie ciasto.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Składniki
Ubijamy białka z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną masę. Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wkładamy gotowe ciasto na blachę i pieczemy 30 min.w 160stopniach. Gdy wystygnie kroimy ciasto na pół. Pierwszą część smarujemy masą nugatową. W 700 ml śmietany rozpuszczamy kawę. Następnie ubijamy z śmietan fix i 3 łyżkami cukru krem. Rozsmarowujemy go na masie nugatowej i przykrywamy drugim plackiem. Ubijamy resztę śmietany i smarujemy ciasto. Na koniec posypujemy kakao i schładzamy.