Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto najlepszy dowód na to, że smaczny deser wcale nie musi być czasochłonny i trudny. Ciasto w 5 minut z pewnością spodoba się wszystkim zabieganym i początkujących kucharzom. Cała praca przy tym placku ogranicza się właściwie do zmieszania składników i wstawienia go do piekarnika. Ciasto najlepiej smakuje z sezonowymi owocami. Możesz sięgnąć po te, które akurat masz pod ręką. Doskonale sprawdzi się rabarbar, truskawki, maliny, jabłka lub śliwki. Ciekawym rozwiązaniem będzie również wymieszanie kilku gatunków owoców.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełóż do dużej misy, a następnie miksuj przez 5 minut. Powinna w tym czasie powstać jasna i puszysta masa.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni, a blaszkę o wymiarach ok. 20 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia.
WOwoce obtocz w mąse, tak aby pokryła je cieniutką warstwą.
Wymieszaną masę na ciasto wylej równą warstwą na blaszce. Na wierzchu ułóż owoce.
Ciasto piecz przez 30-40 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem warto oprószyć je niedużą ilością cukru pudru.