Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z owocami i budyniem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, kwaśną śmietanę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przełóż do miski. Wymieszaj na gładką masę, a następnie ułóż w formie do tarty i zawiń brzegi.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu. Gorący wylej na surowe ciasto.
Owoce umyj, odsącz z wody i rozłóż na przestudzonym budyniu. Posyp brązowym cukrem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180oC i piecz około 40 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Sycik</strong>Źródło: Kurier TV