Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do przygotowania tort, a przy tym niedrogi i lekki. Coś specjalnie dla tych, którzy mają ochotę na torcik bez pieczenia ;)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Składniki
Spód i brzegi tortownicy wyłóż folią spożywczą.
Pomarańcze sparz, wytrzyj do sucha. Zetrzyj skórkę. Miąższ potnij w grube plasterki. Wyłóż nimi spód przygotowanej tortownicy.
Jogurt przelej do miseczki. Dodaj skórkę pomarańczową i cukier puder. Truskawki pokrój na połówki, a morele na ćwiartki. Z miąższu melona półokrągłą łyżeczką powycinaj kulki.
Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach wrzątku. Połącz z jogurtem. Masę jogurtową wymieszaj z owocami. Przelej do tortownicy. Schładzaj 3 godziny. Udekoruj owcami i miętą.