Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
cukier z miodem podgrzac do rozpuszczenia cukru zdjąć z ognia wrzucić podrobione masło , wystudzić.Makę wsypać do miski dodać sodę przyprawy jajka i miód wyrobić i zawinąć w folię wsadzić do lodówki najlepiej na cała noc.Rozwałkować i wycinać części domku z wcześniej przygotowanego szablonu ,oraz ciasteczka,ciasteczkowe ludki i co tylko chcecie :)Piec w 220 stopniach kilka dosłownie minut do zrumienienia (w moim piekarniku starym gazowym gracie-5 min)
Ciasto po wyrobieniu jest bardzo rzadkie jednak po schłodzeniu twardnieje i bardzo dobrze się rozwałkowuje!!Z podanej ilości wychodzi dosyć spory domek i mnóstwo ciasteczek ,ciasto można przechować kilka dni nie trzeba wypiekać całej ilości.Uzyłam miodu sztucznego a najlepiej gdyby był to tzw golden syrup-złoty syrop.Na glazurę ubijamy białko z cukrem pudrem i sokiem na biała dość sztywną masę.