Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2771
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 743
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2771
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 743
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Składniki
Ciasto Ciemne: Formę wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Piekarnik rozgrzać do 180*. Margarynę, cukier , kakao , wodę i cukier waniliowy rozpuścić i gotować przez 5min cały czas mieszając. Odlać 3/4 szkalank na polewę .Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać mikserem. Do reszty dodać mąkę z proszekiem do pieczenia przesiane przez sitko i zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciemnym ciastem. Ciasto wyłożyć na formę i wyrównać.
MASA SEROWA : Miękkie masło , cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę , dodać do sera i zmiksować , dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą serową. Masą serową wyłożyć na ciemne ciasto i równo miernie rozprowadzić! Ciasto wstawić do piekarnika na 90 min. i piec w 150 st. C