Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto z dzieciństwa. W wersji oryginalnej wymaga pieczenia, ale dziś wersja dla tych, kto woli prostsze rozwiązania. Sezonowe owoce ukryte w chatce to pyszny, niebanalny i dziecinnie prosty przepis.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
1. Przygotowujemy wiśnie: Jeśli mamy zamrożone, to rozmrażamy, przecinamy na poł. 2. Przygotowujemy krem: ubijamy składniki kilka minut aż się połączą. 3. Smarujemy kremem podstawę 4. Wypełniamy rurki wiśniami, (idealnie nadaje się do tego pałeczka do sushi), układamy rzędem na kremie w ilości 5 sztuk. Smarujemy kremem i układamy kolejną warstwę. 5. Kiedy powstała "chatka" smarujemy ją kremem ze wszystkich stron.
Ozdabiamy według uznania - np. tartą czekoladą. Idealnie pasuje do wiśni :)