Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem bawarski z ajerkoniakiem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2760
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2760
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym w metalowej miseczce. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Mleko zagotuj. Cienkim strumieniem wlej do utartych żółtek. Cały czas energicznie mieszaj masę.
Miseczkę z masą postaw nad garnkiem z parującą wodą. Dodaj żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści. Zdejmij z kąpieli wodnej. Wystudź.
Śmietanę ubij. Dodaj do masy. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj. Przełóż do foremek. Truskawki opłucz, oczyść, pokrój. Ułóż na kremie, wciśnij je do środka. Schłodź. Udekoruj skórką z pomarańczy i malinami. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina