Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny wykwintny deser, nawet na jesienne wieczory...
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2749
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2749
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Składniki
Żółtka, cukier, bydyń- ucieramy. Do tego dodajemy mleko zagotowane, wystudzone. Wszystko razem zagotować, aż zgęstnieje(jak budyń).. Zostawić do wystudzenia....Utrzeć kostkę masła, dodawać ostudzoną masę. Na formę(najlepiej tortownicę) układać biszkopty moczone w mleku. Nałożyć połowe masy. Na masę ułożyć znowu warstwę biszkoptów nam. w mleku. Do drugiej części masy dodać kakao, nałożyć na biszkopty.Całość zalać tężejącą galaretką. Życzę smacznego!